De expositie

Ervaar tijdens de expositie het effect van de coronatijd in het hele koninkrijk. Bekijk 44 indrukwekkende foto's, waarbij steeds een bijzonder, persoonlijk verhaal hoort. De vertellers staan stil bij iemand die veel indruk op hen heeft gemaakt. Een verhaal over een ander dus.

Een aantal van deze verhalen is ondersteund met audiofragmenten die te beluisteren zijn. In de minibioscoop bekijk je een film van enkele minuten waarmee je door beeld en geluid weer teruggaat in de tijd. Hoe was het ook alweer? En wat is er allemaal gebeurd? Er is ook een plek om zelf jouw ervaring, emotie en/of verhaal te delen.

Bij wie sta jij stil?

De expositie Nationaal stilstaan bij corona nodigt je uit om zelf ook stil te staan. Wie heeft op jou de meeste indruk gemaakt? Kom naar de expositie en deel jouw verhaal op jouw manier. Alles kan. Je kunt een foto, tekst of tekening meenemen of daar iets maken of schrijven. 

Kom naar de expositie Nationaal stilstaan bij corona

  • Kom naar de expositie 
  • Laat je in de minibioscoop meenemen naar hoe het was 
  • Beleef de verhalen 
  • Zie verschillende perspectieven 
  • Voeg je eigen verhaal toe 

Locatie expositie

De expositie reist door Nederland via verschillende provincies en de eilanden van Caribisch Nederland.

  • 6 maart tot en met 16 april: provinciehuis Friesland in Leeuwarden

Beetje steun nodig?

De coronatijd heeft veel impact gemaakt. Een bezoek aan de expositie kan voor sommigen heftige emoties oproepen. Heb je een beetje hulp nodig? Je kunt hiervoor altijd terecht bij Slachtofferhulp Nederland